Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.
Pastamalt dekorert papir
Pastamalt dekorert papir
Pastamalt + stempel

PASTAMALING

Pastamaling er en teknikk jeg oppdaget gjennom en student på Kunst og Håndtverkskolen. Dette er også en gammel håndtverksteknikk som ble brukt innenfor bokbinding. Vannbasert maling ble blandet med en pasta for å få en tykkere maling. Denne malingen ble så malt på ark og ulike kammer eller tannsparkeler ble så brukt til å lage mønster i malingen. 

Teknikken skrev jeg om den første hobbyboka mi "Papirglede". Jeg har siden hatt mye glede av denne teknikken i mange ulike sammenhenger. Alt i fra bokbinding til kunstprosjekter. For barn i barnehagen til profesjonelle kunstnere. Jeg bruker papirene mine i illustrasjonsarbeid og collage så vel som decoupage på tredimensjonale produkter og møbler. Dette står det mye om i boka "Papirpatchwork!"

Å jobbe med denne type maling er enkelt og inspirerende. Du kommer raskt tilbake til barnehagestadiet, og til å "leke med farger!"

HALLINGSKARVET kurs og konferansesenter

PASTE PAPER PAINTING

This is a tecnique that I have love to use, and that I have been used in a lot of settings. I have been teaching it for kids as well as professional artists. I usually make various colours and patterns, and use then further for many reasons. Book binding, decoupage, collage in art and also in illustrations. 

The tecnique is simple, and you use paint that is mixable in wather, and add a thick paste. Lately I mostly have been using acrylic paint mixed with ready mixed wallpaper glue to make the paint. It is inexpencive and it last a long time. Add a table spoon of paint to a cup of glue and stir.

Then the paint is spread on a paper using a brush, and the pattern is made by using different combs making the patterns. 

OPPSKRIFT PÅ PASTAMALING

  • En kopp ferdigblandet tapetklister
  • ca 1 ss m akrylmaling

Det finnes mange oppskrifter på hvordan lage pastaen. Jeg har endt opp med denne. Malingen holder lenge, og den får en flott konsistens. 

Hvis du ikke har tapetklister så er det mulig å koke pastaen av enten hvetemel eller av maizena mel. Ca 1 kopp maizenamel til 9 kopper vann. Det enkleste er å ta det i mikroovnen. 1 min - rør, 1 min - rør, osv til blandingen har en fin kremaktig konsistens. (om den er tykk, så tilsett vann) Avkjøl og fordel den i kopper og bland maling i.