KOPTISK INNBINDING

Dobbel bok i koptisk innbinding. Denne boken kan brukes i fra begge sider. Det er i prinsippet to bøker som er bundet sammen til en med felles cover inne i boka. Yppperlig som notat og tengebok!

Coveret på boken er laget av pastamalt papir. Et papir med mange fargerester som har fått et tynt lag med perlemorslakk over, og litt ekstra sjablondekor.  Den er dekorert med et enkelt rødt hjerte.

TAPA i fra FIJI

Denne boken har et svært enkelt cover. Bokpappen er trekt med "Tapa" - et papirliknende stoff i fra Fiji laget av barken på et tre. Papiret inne i boka har fått ulike farger håndlaget papir utenpå hver papirfold. (Ellers er det kopipapir inni boken)

COLLAGE av DIGIPRINT

"I fars armer" print av et maleri med enkelt sjablontrykk utenpå. Boken er godt brukt og reparert en gang.

Baksiden er en collage med deler i fra samme bilde.

MARMORERT PAPIR

AKVARELL og BLADGULL

Denne boken har fått en orginal akvarell på coveret. I tillegg er det lagt på en spiral i bladgull!

DIGIPRING og AKRYL

Det er flott å bruke detaljer i fra bildes på bøker. Her er har den også dekorert med litt ekstra turkisfarge.

BOKBINDING

Japansk og koptisk innbundet bøker
Koptisk innbundet bok med papirdekor

Koptisk innbinding av bøker gir en åpen rygg med synlige tråder. Bokpappen blir sydd sammen med bokblokken og resultatet blir en god skrivebok som er lett å åpne. Den er også solid.

Koptisk innbundet bok med digiprint
Dobbel bok. Koptisk innbinding.
Dobbel tegne og notatbok
Tegnebok med tykke ark. Koptisk innbinding

SKISSEBØKER

Tegnebok i orginal innbinding
Skissebok - Jungelmotiv
Skissebøker…
Diverse håndlagde bøker

HVORFOR BOKBINDING?

Jeg var så heldig å ha en bokbinder (Arne Svendsen) som lærer på Statens Høgskole for Kunsthåndtverk og Design. Han lærte oss den tradisjonelle innbindingen av bøker. Vi brettet, presset, sydde, limte og banket. Så laget vi omslag som etter en lang prosess ble integrert med den etterhvert ferdiglagde boken. Nydelige bøker som jeg har hatt stor glede av. 7 store skissebøker ble tegnet ut under studiene, og flere store bøker fikk blider satt inn. Siden har jeg fortsatt, men mest med andre mindre tidkrevende innbindingtyper. Koptisk innbinding er en favoritt. Men også japansk innbinding. Art books er et annet spennende område.

BOOKBINDING

Book binding is one of my favorite things to do. I had the privelege to have a bookbinder as a teacher on my art school, and i learned a lot from him. The old handcraft og sawing and binding books. Later i learned to enjoy both japanese binding and other creative ways of making books. My latest favorite is the coptic binding. That make books with an open spine and a visual sawing . Great for writing. Traditional books as well as non traditional art books! i love it! Here is some of my books!

ALBUM

ALBUM

Japansk innbinding; Denne albumen er laget i A3 format. Den har forskjellige typer ark. Tykke ark til å lime bilder på og tynne ark mellom bildene. Det er også lagt inn ekstra ark i ryggen for å kompensere med tykkelsen av bilder som blir limt inn!

Kunstbok med orginalmalerier og kalkerpapir
Koptisk innbundet med silkebånd!
Håndlaget papir med skjell!
Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.
lagt til handlevogn