HVEM ER GRO?

Født; 13. Septeber 1965 i Kristiansand

Adresse; Askaliveien 2,

N - 8170 Engavågen, NORWAY

+47 99233081

Jeg er født i Kristiansand, men bor nå på Helgelandskysten, nærmere bestemt på Engavågen. Jeg er gift og har en mann, 3 barn og 2 hunder! Er utdannet blomsterdekoratør, men har etter endt hovedfag på Kunst og Håndtverskolen jobbet som illustratør og billedkunstner. Jeg har illustrert 21 barnebøker, skrevet 5 hobbybøker, hatt en rekke utstillinger og undervist i Norge samt i utlandet.

MALERI, TEGNING og ILLUSTRASJON

Akryl, akvarell og collage er favoritt teknikkene mine. Jeg elsker farge, masse farger, og det å leke med de forskjellige teknikkene og utforske utrykkene de gir! Bildet under er i fra Flekkerøy, hjemplassen min. Motivet er malt i akryl met palettkniv!

Oksøy fyr sett i fra Klovholmen

UTDANNING

Gro har 2,5 år med Tegning form og Farge, vev og søm i fra Kristiansand Husflidskole. I 1985, Blomsterdekoratør utdannelse på Beder Gartnerskole i Danmark. I 1987 begynte 3 år på Statens Høgskole for Kunsthåndtverk og Design i Bergen. Masteroppgaven i illustrasjon ble ferdig i 1992. I de senere år har jeg tatt kortere kurs innen lederskapsutvikling samt innen innovasjon og entrepenørskap.

Utenfor atelieret

PRAKSIS

Jeg har jobbet i 3 år som blomsterdekoratør og har 1/2 års trykkeripraksis fra Sri Lanka og i India. Siden 1992 har jeg vært selvstendig næringsdrivende illustratør og billedkunstner. Jeg har bred erfaring som barnebokillustratør gjennom 21 barnebøker, og som forfatter av 5 hobbybøker. Har flere ganger undervist på School of Illustration, University of the Nations på Hawaii, og på liknende skoler i Norge, Australia og Kenya. I forbindelse med hobbybøkene har materialpakker blitt laget i Albania og på Filippinene. Det har også vært kurs på Fiji og i Mexico, og har hatt en en rekke ulike kurs og prosjekter i Norge. Både privat og gjennom den kulturelle skolesekken. I 2012 ble Hjertespråk AS etablert med mål om å utvikle hjertespråk til et internasjonalt visuelt kommunikasjonsredskapet. For tiden er jeg engasjert 20 % i den lokale kulturskolen. I flere år har jeg også malt eller sandmalt på scenen under større konferanser i Norge.

AKRYL, AKVARELL, COLLAGE og BLANDINGSTEKNIKKER

Collage med akvarell og pastamalt papir.

WHO IS GRO?

I am born in Kristiansand, but is now living in the north of Norway, on Engavågen. I have a husband, three daughters and two dogs. I have been working as a florist, but have been self emploied as a artist and illustrator since I was done with my master's degree in illustration in 1992. I have illustrated 21 childrens books and is the author of five books about various hobby techniques. There have been many exchibitions, and I have been teaching art and doing various art projects in many countries around the world. Lately I have been developing and establishing the Heart-language.

www.heart-language.com

Ready for exhibition!

ACRYL, WATERCOLOUR and MIXED MEDIA

These are my favorite techniques. I love to explore various mediums. To play with them and to use colours. Bright colours and a lot of them. I also love to inspire people to use and explore their creative and artistic giftings. For me art is a communication tool, that speaks crosscultural and beyond words! It can communicate beauty ot speak about pain. It can also tell a story.

CREATION

"Creation" Mange lag med akrylmaling og finish med tynne lag av glimmer.

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.
Intim lovsang
From the art studio
Håndlaget papir med glimmer